animal testing

 Τι είναι το animal testing :

Η δοκιμή σε ζώα, επίσης γνωστή ως πειραματισμός σε ζώα, έρευνα σε ζώα και δοκιμές in vivo, είναι η χρήση ζώων εκτός του ανθρώπου σε πειράματα που επιδιώκουν τον έλεγχο των μεταβλητών που επηρεάζουν τη συμπεριφορά ή το βιολογικό σύστημα που μελετάται.

Πως επειρεάζει αυτο τα ζώα :

1. Τα ζώα πεθαίνουν ή ζουν σε κακές συνθήκες
Χιλιάδες ζώα πεθαίνουν κατά την διάρκεια των πειραμάτων με φριχτούς πόνους ή εμφανίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και παραμένουν μέσα σε ένα ασφυκτικά μικρό κλουβί μέχρι το τέλος της ζωής τους.

2. Τα περιττά, περισσότερα από τα αναγκαία
Κάθε χρόνο γίνονται πειράματα με αποτέλεσμα τον ανούσιο θάνατο πειραματόζωων για ουσίες που μπορεί να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ, αλλά μόνο και μόνο για να αποκλειστούν ή να καταγραφούν τα αποτελέσματά τους για καθαρά επιστημονικούς, θεωρητικούς λόγους.

3. Το κόστος είναι υψηλό
Αν προσθέσει κανείς το κόστος των ίδιων των ζώων (υπάρχουν ειδικές εταιρίες οι οποίες αναπαράγουν είδη πειραματόζωων προς πώληση), την τροφή, τη στέγαση, την περίθαλψή τους, αλλά και τους χώρους που χρειάζονται για αυτού του είδους τα πειράματα, τα οποία γίνονται κάποιες φορές το χρόνο, καταλαβαίνει ότι το ποσό είναι τεράστιο.

4. Τα ζώα δεν είναι άνθρωποι
Μερίδα επιστημόνων επιμένουν ότι μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες στον οργανισμό κάποιων ζώων με τον άνθρωπο, αλλά δεν παύουν να είναι διαφορετικοί οργανισμοί και μάλιστα το τεστ δεν γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά μέσα σε εργαστήριο κάτω από τεράστιο στρες, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρα τα όποια επιστημονικά συμπεράσματα προκύπτουν από αυτές τις μεθόδους.

Που χρησιμοποιούνται τα animal testing

Πειραματόζωα χρησιμοποιούνται από εταιρείες καλλυντικών, προϊόντων οικιακής χρήσης, φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες όπλων, ιατρική έρευνα και εκπαίδευση, διαστημική έρευνα (NASA), αυτοκινητοβιομηχανίες, καπνοβιομηχανίες, και στην γενετική.            

                                                       BRANDS    




















          ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

– Η καλλιέργεια ιστών που μπορεί να προέρχονται από ανθρώπους ή ζώα και έχουν ληφθεί από βιοψίες, νεκροψίες και χειρουργικές επεμβάσεις, από φυτά, αυγά, πλακούντες και ασπόνδυλα .

– Η καλλιέργεια οργάνων και μοναδικών κυττάρων που προέρχονται είτε από υγιείς, είτε από άρρωστους ιστούς και, όταν προέρχονται από τον άνθρωπο, τα αποτελέσματα είναι ακριβή και σαφή.

– Η χρήση υπολογιστών που προσομοιώνουν ανθρώπινα όργανα και λειτουργικές ή μεταβολικές διαδικασίες ανάλογες με εκείνες του ανθρώπινου σώματος.

– Η χρήση υπολογιστών και εξομοιωτών, καθώς και οπτικοακουστικών συστημάτων, που αντικαθιστούν συχνά τη χρήση ζώων στην εκπαίδευση των φοιτητών.

– Φυσικο–χημικές τεχνικές που συνδυάζουν πληροφορίες για τη δομή διαφόρων ουσιών και τις σχέσεις των χημικών τους αντιδράσεων, επιτρέποντας στους ερευνητές να προβλέπουν τα βιολογικά αποτελέσματα χημικών συστατικών.

– Μαθηματικά μοντέλα μέσω των οποίων είναι τώρα δυνατή π.χ. η προσομοίωση του καρδιο-κυκλοφορικού συστήματος, του πνεύμονα, των νεφρών, των νευροφυσιολογικών φαινομένων, και τα οποία επιτρέπουν να γίνονται πειράματα χωρίς τη χρήση ζώων ή ανθρώπων.

– Εν κατακλείδι, όλο και περισσότεροι νέοι επιστήμονες αναγνωρίζουν πλέον πως η έρευνα που προορίζεται για ανθρώπινη χρήση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με μεθόδους που «αναπαράγουν» τις συνθήκες του ανθρώπινου οργανισμού ή στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό


shmaioforidou maria 

seitanidou margarita




















Σχόλια